RAMADERIA TACIES > vedella
 
La nostra Vedella és criada des de els 15 dies de vida fins en el seu sacrifici dins de les nostres granjes. Amb una alimentació completament sana i formada per cereals nobles (ordi, soja, panís, blat...) i que inclou l’alletament, ja que és un dels punts més importants per a la qualitat de les carns.

Quan arriben les vedelles, les posem en unes casetes individualitzades, per així poder tenir més control sobre l’animal en el seu procés de creixement, tant en l’alimentació, el consum de pinso, de llet, aigua..., com en el procés d’adaptació a la granja, i també és clar, per a un millor control sanitari de vacunacions individualitzades.Durant les altres tres setmanes d’estada a la granja, la seva major font d’alimentació serà la llet.

Augmentem les dosis a mesura que van passant els dies, excepte la darrera setmana que se’ls hi va disminuint perquè comencin a adaptar-se a l’alimentació amb el pinso, això sí, amb uns alts percentatges de llet i garrofa.

Un cop els hem tret de les casetes, els posem en unes quadres molt ben acondicionades per aconseguir tant un òptim creixement, com una alta comoditat per als animals.

Després estaran uns 7 o 8 mesos engreixant-se fins a arribar al seu moment de sacrifici, on l’animal arribarà a pesar de 400 a 440Kg viu.

La raça més utilitzada per nosaltres en aquests moments és la vedella Asturiana, que ofereix unes grans garanties sanitàries, i també una molt bona adaptació al nostre territori i una extraordinària qualitat en la seva carn.